עיצוב מטבחים

מטבח

נמצאו 425 פרויקטים


עיצוב מטבח

לא סתם המטבח נקרא "לב הבית". זהו מקום בו מתכנסים, מבשלים, טועמים, מארחים, או אפילו מכינים שיעורי בית.

המטבח האידיאלי משלב פונקציונליות עם עיצוב וטעם אישי. ההוצאה הממוצעת על מטבח גבוהה יותר מההוצאה על כל חדר אחר, והוא מוחלף לעתים רחוקות. לכן, כדאי להשקיע בו את מירב המחשבה והתכנון ולבחור עיצוב שתאהבו לאורך זמן.

איך לתכנן את המטבח?

המטבח הוא למעשה מפעל קטן, וככזה, הוא צריך להיות מתוכנן על פי עקרונות של קו יצור. מטבח מתוכנן נכון יחסוך לכם זמן וריצות מיותרות בזמן הכנת ארוחות.

העקרון הבסיסי בתכנון מטבח הוא משולש עבודה נכון, שבו הכיור נמצא בין המקרר לכיריים. הרעיון הוא שאנחנו מוציאים מזון מהמקרר ומניחים אותו על השיש שבין המקרר לכיור, אח"כ רוחצים בכיור ומעבירים את המזון למשטח העבודה שבין הכיור לכיריים. השיש הזה צריך להיות בגודל של 110-150 ס"מ כדי שיהיה מקום מרווח לעבוד, אך לא גדול מדי – כדי שלא נרוץ. אחרי חיתוך המזון אנחנו מגיעים לכיריים לתהליך הבישול. מפעל, זוכרים?

יש כמה סכמות של מטבח שתצטרכו לבחור מביניהן:

מטבח בצורת ח' – מה שיתן לכם שטח שיש גדול, אבל מצריך חלל גדול

מטבח בצורת ר' – שיש קטן יותר, מתאים לחללים צרים יותר

מטבח מקבילי – 2 אזורים אחד מול השני. אם המקום מאפשר אפשר להוסיף אי לעבודה וישיבה, או שולחן אוכל.

איך לתכנן את ארונות המטבח?

לאחר שקבעתם את הסכימה הכללית, עברו לתכנון הארונות. הכינו רשימה מפורטת של כל הדברים שאתם צריכים לאחסן במטבח. כלים, מזון, ומוצרי חשמל. אם אתם שומרים כשרות יש לתכנן מקום נפרד לכלים הבשריים והחלביים ולכלי הפסח. ודאו שיש לכם מקום מוגדר (מגירה, מדף או קלאפה) לכל פריט ברשימה.

כדי לנצל את המטבח בצורה הטובה ביותר מומלץ לתכנן בו כמה שיותר מגירות רחבות. המגירה מאפשרת אחסנה נוחה ומסודרת, ובמקום שתתכופפו ותחפשו בעומק הארון, תכולת המגירה יוצאת אליכם. לרוחב המגירה יש שני יתרונות – האחד כלכלי, והשני אחסון. מגירה אחת ברוחב 100 ס"מ נותנת יותר מקום אחסון משתי מגירות ברוחב 50 ס"מ (אין בזבוז מקום על מסילות ודפנות), ומבחינת עלות לא תעלה הרבה יותר ממגירה צרה. המסילות המתקדמות של החברות המובילות מאפשרות לבנות מגירות עד רוחב 120 ס"מ שבנויות לשאת משקל של עד 60-70 ק"ג.

זה הזמן להיעזר באיש מקצוע – מעצב בחברת מטבחים, נגר מומחה, או פנו לחברות הפרזול הגדולות שנותנות שירותי עיצוב. קבלו כמה הצעות תכנון ובחרו מבניהן את זו הנראית לכם הכי מתאימה.

מאלו חומרים כדאי לבנות את המטבח?

כשמדברים על החומרים מהם עשויים הארונות מפרידים בין גוף הארון – היחידה של הארון שכוללת את המגירות או המדפים, והחזיתות – החלק החיצוני שאותו אנו רואים.

את גוף הארונות מומלץ לבנות מסנדויץ' – שכבות דקות של עץ המודבקות זו לזו ויוצרות חומר חזק ועמיד.

החזיתות בד"כ בנויות מ-MDF – עץ תעשייתי חלק שניתן להדביק עליו מבחר ציפויים:

פורמייקה - זולה ועמידה

פורניר – שכבת עץ דקה שנותנת מראה של עץ טבעי

צביעה בתנור – יקרה מפורמייקה אך נותנת מראה חלק ונקי ומאפשרת לבחור כל גוון ורמת ברק שתרצו

זכוכית – למראה מודרני ומבריק.

גם כשבאים לבחור ידיות למטבח האפשרויות הן רבות, וניתן לחלק אותן לשתי קטגוריות עקריות:

  • ידיות רגילות שבאות במגוון סגנונות וחומרים רחב – קלאסי, כפרי, מודרני, ידיות ארוכות או ידיות כפתור, מנירוסטה, ברזל, בשילוב פורצלן וכו'. מומלץ להתאים את אורך הידית לרוחב המגירה או הדלת.
  • ידיות אינטגרליות – ידית שבנויה כחריץ בתוך החזית. ידית כזו נותנת מראה נקי ומודרני מצד אחד, אך מצד שני פחות נוחה לפתיחה והחזית מתלכלכת יותר.

יש היום גם מגירות שנפתחות בלחיצה ללא ידית בכלל.

איזה משטח וחיפוי כדאי לבחור למטבח?

מומלץ לבחור משטח עמיד בפני שריטות, שאינו סופג, ולא רגיש לחום וקור.

האפשרויות הנפוצות למשטח הן:

  • משטחי קוורץ, כגון אבן קיסר או סילסטון. מדובר באבן קוורץ טבעית אשר עוברת עיבוד תעשייתי עם פולימרים. החומר עמיד ביותר, מגיע במגוון רחב מאוד של גוונים וסוגי ליטוש, והוא גם הפופולרי ביותר.
  • משטח אבן טבעית – המבחר רחב, החל באבנים זולות ובעלות ספיגה גבוהה כאבן חברון, המשך בגרניט בעלת המראה המנוקד, וכלה במשטחים יקרים כמו אוניקס – סוג של אבן חן שבונים ממנה משטחים בעלי צבעים עזים ועם שקיפויות.
  • משטחים אקריליים כדוגמת קוריאן. אלה משטחי ציפוי קשיחים העשויים פולימר אקרילי. היתרון שלהם הוא שיטת העיבוד המאפשרת לבנות מהחומר גם את הכיור במראה אינטגרלי ללא תפרים והבדלי גוון. החסרון הוא חוסר עמידות לחום, עמידות נמוכה יותר לשריטות, ומחיר גבוה יותר.
  • משטחי נירוסטה – לא סתם החומר הזה משמש במטבחי מסעדות, הוא עמיד ומתנקה בקלות. אך המראה שלו תעשייתי ולא מתאים לכל אחד.
  • משטחי עץ מלא (בוצ'ר) – נותנים מראה חם וכפרי, אבל לא עמידים לחומרי ניקוי חזקים ולשריטות, לכן פחות מומלצים כמשטח עבודה עיקרי אבל כן נפוצים כמשטח עליון לאי.

גם בחיפוי מטבח המגוון הוא רחב:

  • אריחי קרמיקה – באים בהמון גדלים וצבעים, טווח המחירים רחב ואפשר לבחור אריחים במחירים זולים.
  • חיפוי שיש או זכוכית – נותנים מראה אחיד יותר, מתנקים בקלות אך עלותם גבוהה מקרמיקה.

איך לתכנן תאורה למטבח?

כשמתכננים תאורה למטבח חשוב מאוד לבחור תאורה חזקה שתאיר את אזורי העבודה. מעל שולחן אוכל או אי ניתן לשלב תאורה דקורטיבית ורכה יותר.

איך לעצב את המטבח?

חשבו מהו הסגנון האהוב עליכם – כפרי, קלאסי, היי-טקי, תעשייתי? מהם הצבעים שאתם אוהבים – בהירים, כהים, קרים, חמים? חפשו השראה בתמונות, וכמובן התאימו את הסגנון לעיצוב הבית.

מומלץ לבחור צבעים "מלמטה למעלה" – בחרו קודם את הריצוף, התאימו לו את גוון הארונות, אחר כך בחרו שיש מתאים ולסיום חיפוי. וודאו בכל שלב שכל הגוונים עובדים יפה אחד עם השני.

מכיוון שמטבח מוחלף לעתים רחוקות, בחרו צבעים וגוונים שאתם באמת אוהבים ונסו לא להתחשב בטרנדים. אם אתם רוצים להכניס צבע אבל חוששים להתחייב, אפשר להכניס אותו בחיפוי, ביחידה עליונה צבעונית, או בצבע הקיר. את כולם קל יחסית להחליף. ותמיד אפשר להכניס צבע באביזרים, או בתמונות.

גולשים אשר הגיעו לעמוד זה התעניינו גם בעמודים הבאים:
עיצוב חדר רחצה  עיצוב חדרי ילדים  עיצוב סלון  עיצוב חדר הורים  

אחרים התעניינו בסגנונות הבאים:
עיצוב מטבח כפרי  עיצוב מטבח מודרני  עיצוב מטבח אקלקטי  עיצוב מטבח קלאסי  עיצוב מטבח תעשייתי